Cookies

We use cookies on to analyse and measure activity across the website and assist with our marketing efforts.

Fagprat

Skal vi DIP'e?

Innovasjon og nytenkning er viktigere enn noen gang. Vil din bedrift bruke designmetodikk til å finne nye løsninger? Gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) kan du søke økonomisk støtte til å involvere oss i idéfasen av ditt innovasjonsprosjekt. Vi hjelper deg med søknaden. Søknadsfristen er 10. mai.

Koronaviruset har ført til en rekke utfordringer for norsk næringsliv. Og i kriser som dette står ikke alltid innovasjon i høysetet. Men kriser kan også åpne for nye muligheter, skape forståelse for mer radikale beslutninger og gi større villighet til å prøve nye løsninger utenfor komfortsonen. I dårlige tider gjennomføres endringer man ikke våget før. Men ressursene er knappe, valgmulighetene mange, så hva skal en satse på?

Noen som virkelig kjente på dette når vi nærmet oss sommeren i fjor var Inventum Gruppen. Stedene var stengt, de ansatte var permittert og Inventum kjente på at om det var et tidspunkt de skulle satse på noe som hadde blitt liggende i skuffen over lengre tid, så var det nå. Vi skrev DIP-søknad sammen med Inventum Gruppen og fikk tildelt 500.000,- for å utforske hvordan HMS-problematikk i utelivsbransjen kunne forbedres. 

Designdrevet innovasjon utfordrer oss på ulike løsninger som er effektive, gjerne kostnadsbesparende eller løser flere utfordringer en hva som faktisk var tenkt.
- Bjørn Gerry Viksund

I serverings -og hotellbransjen kan det plutselig dukke opp en rekke ulike kontrollorganer som ber om bevilgningsdokumenter, timelister, temperaturavlesninger, brannplan, renholdsplan, kunnskapsprøven i alkoholloven og mye mer. Dette skal den ansatte levere på, men oppgavene er mange, og dette er krevende i en travel arbeidshverdag når den viktige kunden venter på mat og drikke.

Vi kjente til problemstillingene, men ikke hva som var de egentlige problemene og hva som var svarene på disse problemene. For å finne disse brukte vi designdrevne innovasjonsprosesser. Designdrevet innovasjon sikrer en dyp forståelse for endringene i kundens tankesett og adferd før nødvendige investeringer må gjøres. Dette senker risikoen for å feile i markedet og fører til bedre og mer treffsikre produkter og tjenester.

Designdrevet innovasjon er definitivt noe som vil bli brukt i fremtidige prosjekter. Denne måten å jobbe på utfordrer oss til en hver tid på ulike løsninger og tar utgangspunkt i hva som er ideelt for forbrukeren fremfor kun å tenke kortsiktig profitt.
- Bjørn Gerry Viksund

Etter kriser fordeles markedsandeler på nytt. Det gjelder å være forberedt på den nye situasjonen. Vil du ha økonomisk støtte til å kjøre et innovasjonsprosjekt? Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) kan hjelpe din bedrift å komme styrket inn i fremtiden.

Ta kontakt, så bistår vi med søknaden kostnadsfritt om vi har troen på prosjektet.

Les mer om DOGA sitt Designdrevet innovasjonsprogram.

Nysgjerrig og vil vite mer?

Relaterte artikler

No items found.

Mer sa du? 👋

Få byrånytt, fagprat og skisser fra skisseblokka rett i innboksen 🚀